perjantai 28. marraskuuta 2014

Morrien tinailua ja runkojen punomista

Pitkän hiljaiselon jälkeen on taas aikaa kirjoitella tekstejäkin. Paljon on tapahtunut Norjan retken jälkeen ja niistä tärkeimpänä muutto Laihialle töiden perässä. No on ainakin meri lähempänä, kun Rovaniemellä, jos vain tulisi niitä p*#%n jäitä jossain vaiheessa :D Keskeltä kylää virtaa "vuolas" Laihianjoki, jota meilläpäin kutsuttaisiin puroksi ja järviä ei kovin lähellä ole, mitä nyt muutama tekojärvi. Syyskuussa kävimmekin tutustumassa kuhanuisteluun Masan opastuksella ja saaliitta ei jääty "ammattimiesten" ollessa puikoissa. 5 kuhaa kolmeen tuntiin tuntui ainakin hyvältä tahdilta, kun ei koskaan ennen ole kuhaa mies saanut. Mukavaa hommaa. Muutoin syksy on kulunut metsästellessä aina kun vapaa-aikaa löytyy ja saalistakin on kertynyt Tapion suodessa hyvin.

Mutta sitten aiheeseen elikkäs pitkän tauon jälkeen on myös "morri- ja perhofaktori" lähtenyt pyörimään. EP1-EP10 malleihin olisi valmiina 120 runkoaihiota maalausta odottamassa ja lenkkimorreja koossa 10, 12, 14 ja 16 kaikkia 25kpl/koko tinattuna. Samalla tuli kokeiltua myös tungsteni teardroppeja tinata eri kokoisiin koukkuihin, mutta tämä homma vaatii selvästi kehittelyä :D Tosin maalit peittävät pahimmat jäljet kyllä mukavasti. Seuraavaksi olisi ohjelmassa sitten maalausta, sekä uusien mallien runkojen valmistelua, että ehtivät kevään pilkkisesongille. Nuita tungstenikuulia olisikin tulossa iso läjä Puolasta (ainakin loppusummasta päätellen), kunhan vain ehtivät.

Malleja on kehitelty kevään testien pohjalta ja materiaalien osalta vaihdoin mustan häkilämateriaalin kunnon laatumateriaaliin runkojen värjääntymisen vuoksi. Myös pienet lasihelmet malleista EP3, EP4 ja EP10 vaihdoin messinkikuuliin helmien rikkoutuessa asennusvaiheessa turhan helposti. Muutoin testit menivät erinomaisesti ja kalantulo oli hyvää eri malleilla. Perhot ovat kelvanneet ainakin siialle, harrille, taimenelle, raudulle ja ahvenelle, sekä "kaimaaneille"...

Ei muuta kuin kovaa työtä ja rasiat täyteen ennen kevättä :D Morrikuvia tulee tässä kun kerkiää myös. Siispä kovia tärppejä kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti