tiistai 22. maaliskuuta 2016

Vähä-Törmänkijärven pilkkikisat 19.3.2016

No niin parin vuoden tauon jälkeen päästiin sitten pokkaamaan ja vieläpä 5h kisassa, joten siis pientä raporttia.
 
Aamu alkoi selän juiliessa, joten lähtökohdat eivät kovin hyvät olleet, mutta sinnillä Tommin tarjoamaan kyytiin. Keli vaikutti jo alkuunsa mukavalta auringon paistaessa pikkupakkasen siivittämänä. Perillä alkoi hieman tuulahdella ja kohtuullisen kolea vinkka puhalsi koko kisan auringon lämmön onneksi kompensoidessa säätilaa.
 
Kävelin heti alkuun muutaman hengen perässä, kun heillä vaikutti olevan tietopaikat ja jäin hieman sivummalle alueesta, jolle loppuviimein pakkautui parikymmentä henkeä vanhoille reijille. Startista kairasin ensimmäisen reiän ja takaa näkyi sumpussa kalaa saavan. En kuitenkaan halunnut tunkea samaan nippuun vaan hakea hieman rauhallisempaa paikkaa. Jo toisesta reiästä sain yhden hieman vajaa 100g ahvenen matalasta 50 cm vedestä. Toista ei kuitenkaan kuulunut.
 
Seuraavaksi aukaisin oikealta puoleltani vanhan reiän mitään kuitenkaan saamatta. Jäätä oli kaikkine välikuorineen noin 80cm ja loppu 20cm oli jo tiukka kairailla punaisella terällä, mutta sinnillä siitä edettiin tämän keveämmän välireiän jälkeen. Jo seuraava reikä antoi sitten kalaa hyvän putken ja väliin kävi ketjuhommat mielissä, mutta kiihko sai jatkamaan tapsin kanssa. Kala oli hyvää luokkaa 20-200g väliin ja nopeaan tahtiin repussa oli jo hyvä pohja kisalle.
 
Takaviistossa näkyi myös kalaa nousevan kohtuu hyvään tahtiin, mutta koko näytti edelleen pieneltä, joten kairasin seuraavan reiän syönnin hiipuessa vielä ulommas rantaviivasta. Tästä reiästä sain jälleen yhden noin 100g ahvenen ilman seuraavia. Seuraavaksi siirryin jälleen lähemmäs rantaviivaa noin 10m päähän hyvän putken reiästä ja tästä sain muutaman ahvenen hyvällä tahdilla, suurimman painaessa jo lähemmäs 300g, mutta karkuutus reiällä hiljensi reiän. Seuraava reikä rannan suunnassa antoi tyhjää, joten päätin palata kalaisalle alkupään reiälle takaisin kokeeksi.
 
Istahdin alas ja tästä sain kisan toisen ja viimeisen paremman putken, noin kymmenkunta kalaa kokoluokassa 30-150g. Syönnin hiipuessa hyppäsin jälleen reiälle, josta karkuutin kalan aiemmin ja tästä myös muutaman paremman kalan putki, jonka jälkeen tein seuraavia reikiä ympäristöön hieman lähemmäs rantaa. Kahdesta reiästä tulikin puolenkymmentä kalaa ja parhaalla painoa lähemmäs 300g jälleen. Ulompana taas tyhjä reikä väliin.
 
Loppukisan kiertelin vanhoja reikiä, joista kalaa olin saanut ja näistä sain yhtä-kahta kalaa kerrallaan antaen reiän välissä rauhoittua. Välineitä kokeilemalla pelkällä morrilla en saanut missään vaiheessa yhtään kalaa, mutta värikoukku musta-kultahile antoi yhden 100g kalan. Välissä kävin pyörähtämässä myös isomman porukan sumpussa kokeilemassa pientä kalaa pussin täytteeksi siinä kuitenkaan onnistumatta ja alueiden väliin tehdyt reiät antoivat pelkkää tyhjää.
 
Palasin kisan loppuun aloituspaikoille ja reikien rauhoituttua sain niistä vielä muutamia ahvenia ja 4 läpinäkyvää kiiskeä kartuttamaan painoa. Kokeilin loppuun myös 20mm volframipystyä pienellä kultamorrilla punaisine värikorosteineen ja sillä sainkin myös muutaman kalan. Kuitenkin yli 90 % kisan kaloista sain 17-19cm tapsilla pikkupurhosen alla olleella 14 koon koukkuun tehdyllä keveällä musta-punahile lenkkimorrilla, joka pääsi jo hieman oikeamaan suurempien ahventen iskiessä väliin hanakasti nypytysliikkeeseen. Syötteinä parhaiten toimi toukka surviaisilla varustettuna ja välissä nippu pelkkää kärpäsentoukkaakin antoi kalaa. 
 
Puntarilla 4728g (72 ahventa ja 4 kiiskeä) ja hieman vajaa 300g ero kisan voittajaan jätti hieman hampaankoloon lähinnä ketjukokeilun poisjäämisen johdosta, mutta tyytyväinen voi olla. Koko ajan sai jännittää milloin 50m päässä takana oleva porukka äkkää isomman kalan, mutta niin siitä vain selvittiin pelkällä jännityksellä vaikka muutaman kerran läheltä useat kairasivatkin eri suunnista. Kakkossija pilkkikisahistoriani paras sijoitus, joten hymynaihettakin on kuitenkin.
 
Ensi viikolla sitten kutsuu Silisjoen harrivedet ja toivottavasti myös sieltä jää jotain kerrottavaa. Ainakin uusia ideoita on viritelty morrien ja perhojen muodossa harreille arvosteltaviksi ja taidammepa päivän käydä kokeilemassa rautuakin lupien onnistuttua.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti