tiistai 2. toukokuuta 2017

Talven kisailuja

No niin on aika hieman kertailla kuluneen talven kisailuja jäiden hiljalleen sulaessa. Varsin kitsaasti on tullut käytyä osin muuton ja osin lomailun johdosta.

12.2. starttailtiin Raahen "kotikisoihin" Maivaperällä ja ennakkoon oli tiedossa norssiparvien syönti lähes lähtörannassa. Tämä ei kuitenkaan innostanut ja haeskelin ahvenia josko joku ajoparvi sattuisi kohdilleen. Alku menikin sitten etsiessä ja pöntön pohjalle kertyi vain muutamia pieniä ahvenia ja pari norssia. Tunteroisen tuumailtuani vaihdoin suuntaa reilusti ja suunnistin saaren laitaan puolen kilometrin päähän. Tässä sattuikin jo toisesta reijästä parempi ahvenputki, joka nosti odotuksia. Kalat olivat kuitenkin matalassa, eivätkä kestäneet kairailua ja lirkkimiseksi meni loppuaika saaliin jäädessä 3640g ja tällä sija ynnä muut. Punnituspaikalla haiskahtikin "lievästi" norssi, joten noin 9kg voittotulos tuli odotetusti.

SM-kisoihin Kolkonjärvelle suuntailtiin Mikan ja Viljamin kanssa jo edellisiltana. Odotuksia ei juuri ollut ja järvi osottautui juuri niin kitsaaksi kuin alunperin oletettiinkin. Alun ahvenen jälkeen ei suurempia nykyjä kiiskiä lukuunottamatta tullut ja vaihdoimme paikkaa rantamaisemista 800m selälle. Täältä pari repuntäytettä ja kiiskiä. Lopuksi suunnattiin alkusektorille aikaa kuluttamaan ja Viljami saikin yhdestä reijästä hieman reilumman kalan. Itse lirkin 8m vedestä morrilla muutaman ahvenen ennen loppuvihellystä ja saldo 9 ahventa ja 233g.

Siittä se sitten ajatus kytikin Särki-SM:iin Kuusamoon, jonne lähdimme Mikan kanssa Viljamin sairastuttua. Ennen starttia kävimme iltakisan Joukamossa, josta kitsaasti lirkkien saaliina 909g, joka koostui pienistä kiiskistä, muutamasta pikku särjestä, muutamasta ahvenesta, joista yksi parin sadan bonuskala ja yhdestä reilummasta särjestä.

Särki-SM:iin suunnisteltiin näppituntumalta ja saaren laita antoi lähes heti alkuun kisan bonuskalan noin 700g säyneen, joten sekin rekordi saatiin kirjoihin - tosin puntaroimatta. Pieniä ahvenia nousi tasaiseen tahtiin läpi kisan ja alueen rauhoittuessa saatiinkin ihan ok särkiputkia vanhoilta reijiltä. Uudet antoivat lähes poikkeuksetta hyviä ahvenputkia... Loppuun uuden reijän kairaaminen siirsi vielä parven hukkaan ja viime hetket meni parvea hakiessa. Tulos 2870g ja sija 58. Ihan ok särkiharjoituksiksi, siittä kun ei kokemusta juurikaan ole ja treeniä vaatisi lujasti vielä.

Kauden ainakin toistaiseksi viimeinen kisa käytiin Tornion Puotikarissa. Alku meni muita tuijotellessa ja lähtörantaa kokeillessa. Tästä pientä kalaa repuntäytteeksi. Siirrähdinkin puolen tunnin kohdilla parin välireijän kautta läheisen ryhmän tienoille, mutta tästä ei mainittavaa saalista karttunut. Muutaman välireijän kautta päädyin viimeiseksi pariksi tunniksi suuremman ryhmän laitamille ja yksi reikä osui siten, että pienempää särkeä ja salakkaa nousi tasaiseen tahtiin. Pelin ollessa selvä päätin harjoitella heikointani eli juurikin tuota pienen kalan lirkkimistä. Saalista kertyi lopulta 5195g, joten kalan kokoon nähden ja alkuhaparoinnin saattelemana ihan tyytyväinen olen.

Hupipilkillä on käyty aina joutoaikaa löytäessä ja Varjakan maisemat etenkin ovat jollain lailla hahmottuneet fileahvenkohteina. Ruotsin puolella käytiin Soukolossa testailemassa välineitä vaan tuskastuttavan heikkoa tuntui olevan muutamien särkien saattelemana ja tulipa sieltä yllärinä kuiten särkilahna - ensimmäinen laatuaan itselleni. Miekojärven ahvenet puolestaan näyttivät myös ranttuilunsa pari päivää aiemmin vaan keli suosi ja piikakin pääsi kokeilemaan pilkinnän saloja. Pohjoisen reissusta puolestaan seuraavassa kirjoituksessa enämpi...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti