lauantai 26. joulukuuta 2015

Talvipäivänseisauksen pilkit

Tuli käytyä vuoden lyhimpänä päivänäkin kokeilemassa miten se ahven on hereillään. Ajelimme joulunvieton aloitukseen Ylitorniolle edellisenä päivänä ja pitihän se päästä kokeilemaan vielä ennen joulua. 

Käveleskelin aamupäivästä tutuille pelipaikoille lähtevän joen suulle ja aloin kairailla reikää tasaiseen tahtiin kalan pitäessä suunsa kiinni. Lunta oli noin 20cm jäällä ja pieni loskakerros sen alla. Jäätä löytyi alueelta noin 30 cm paksuudelta. Jonkun kairaamien vanhojen reikien kohdalla sain yhden tärpin, mutta sen jälkeen oli hiljaista. Kairailin reikiä tasaisin, noin 10m välein ja muodostin parin tunnin aikana alueelle kolmion. Vettä oli metristä 2,5 metriin, mutta yhtä muuta tärppiä lukuunottamatta oli hiljaista. 


Päiväkin alkoi hämärtää ja palailin vanhoille reijille ja päätin istahtaa vielä hetkeksi aloilleen ja ahvenia alkoikin yllättäen nousta tasaisen varovaiseen tahtiin. Ottipelinä toimi liukumallin Rutilus hopea-messinkisenä varovaisella nypytyksellä. Parhaiten kalaa antoi valkea-oranssi morri, joita värkkäilin edellisellä viikolla kaverin vinkistä. Muutamia kaloja antoi myös pieni volframimorri värissä kulta-punainen ja mustalla iskupisteellä. Yhteensä kalaa kertyi reiältä ja sen ympäristöstä noin parikymmentä kappaletta keskipainon noustessa lähelle fileahvenen luokkaa parin bonuskalan saattelemana (200g), mutta kokonaisuutena melko nihkeä reissu. Ohessa pari fiilistelykuvaa komeasta kelistä ja kuva ottimorrista, sekä alla vielä kuva kaverille tehdyistä volfarmirunkoisista morreista. Seuraava startti olisikin mahdollisesti sunnuntaina, mikäli kelit suovat Korpijärvellä kisahommissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti