maanantai 22. helmikuuta 2016

Helmikuun kisailua

6.2.2016 starttailtiin Raanujärvellä seuran järjestämissä kisoissa pakkasmittarin näyttäessä aamulla -22. Kylmästä säästä huolimatta itse kisassa ei juurikaan palellut suojaisassa lahdukassa ja kelin ollessa käytännössä tyven. Arton kanssa kairailtiin koko kisan ajan rennosti raataillen lahdukkaa samalla kalaa etsien 1-3m vedestä ja väliin oli merkkejä isommistakin ahvenista muutamien yksittäisten 100-200g kalojen noustessa pussia täydentämään. Lopputulema ei kuitenkaan päätä huimannut ja kisan voittotuloskin jäi vaatimattomaksi hieman yli kolmeen kiloon. Oma tulos saaliin koostuessa pääosin pienistä kiiskistä ja ahvenista oli 945g ja Artolla muutaman paremman ahvenen saattelemana hieman parempi 1050g, joilla irtosi sijat 11 ja 12.

19.2.2016 käytiin illasta kokemassa mateenkoukut ja samalla hieman pilkiskeltiin mamman kanssa. Tapahtumia oli vähän, mutta yksi 890g made nosti mamman matikkarekordin jo lähelle kilokerhoa. Muutoin pilkkihommat ovat olleet melko vähissä kuun aikana.


20.2.2016 startattiin jälleen kisatunnelmissa Puotikarin pilkeissä Torniojokisuulla. Kisa-aikakin oli nyt 4h. Kävelin itse alkuun heti jokisuulle hakemaan kuoreparvea vuodenvaihteen tapaan, mutta pelimerkit olivat tällä kohtaa vähissä. Saldo neljällä reiällä yksi parinkymmen gramman kiiski. Jatkoin kairailua kohti saaren nokkaa missä isompi porukka pilkki ja jokisuun madaltuessa tuli kairattua siinä innoissaan myös hiekkapenkkaan kaira tylsyttäen. Kisafiilikset olivat nollissa jo puolen tunnin kuluttua startista.

Siirrähdin reilusti lähemmäs isompaa porukkaa ja kaivoin repusta pihdet. Vetelin teriä parit kerrat pihtien tasaisella puolen ja sain hieman ottoa muuten tylsiin teriin. Taistelumieliala alkoi heräämään, kun tavoitin Tommin, jonka läheltä sain kisan suurimmaksi jääneen noin satagrammaisen raitapaidan. Matalasta vedestä koitin kairailla syvempiin vesiin ulappaa kohden ja aina väliin reiät antoivat muutaman ahvenen ja kiisken lähinnä 10-20 gramman kokoluokassa. Tommi sai samalla muutamia parempiakin raitapaitoja, joten jatkoimme kairailua ulappaa kohden.

Vettä ei käytännössä missään vaiheessa ollut 2 metriä enempää. Ulapan puolella joku näytti nostavan kalaa hyvään tahtiin ja lähestyimme hiljalleen häntä. Itse stoppasin kauemmas hyvän pienten ahventen reiän kohdalla ja Tommi oli tänä aikana vetänyt hyvän putken kaverin vierestä. Sain itse vielä Tommin takaa hyvän putken ja sen jälkeen lähinnä 1-3 kalaa reiästä kisan loppuun saakka. Viimeinen reikä antoi 5 30g ahventa rivakkaan tahtiin ennenkuin peli vihellettiin kisan loppumiseksi poikki.

Tulos puntarilla 1435g ja sija 33 ei oikeen lämmittänyt, mutta vaikeuksista huolimatta ihan ok kisa. Aina se varaterä pitäisi repussa kuskailla... Kala koostui 10 kiiskestä ja 34 ahvenesta, joten keskipaino oli ihan kohtuullinen 32,6g. Tästä siis kohti ensi viikonlopun PM:iä uutta morria tinaillen ja kairanterää teroituksessa käyttäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti