tiistai 2. helmikuuta 2016

Ja matikkahommat jatkuu...

Viikonloppu vierähti pilkkitouhuissa perheen kesken ja kävipä se toinen piikan kummisetämiehistäkin mukana opettelemassa pilkkiniksejä. Lauantaina aloiteltiin ensin syöttipilkillä ja samalla mamma harjoitteli kehimistä ja minä totuttelin uuteen kalustoon. Särki olikin hyvin syönnillä ja molemmilla homma alkoi pelittää lukuisien nostojen saattelemana. Parin tunnin aikana kalaakin tuli syötiksi hyvin noin 2,5kg ja saipa se mamma 17cm (31g) salakankin uudeksi ennätyksekseen.

Illasta kävimme kokemassa koukut ja samalla isommalla porukalla matikkapilkillä. Tuntumaa saivat sekä mamma, sisko, pikkuveli hellunsa kanssa, että piikan kummisetämieskin. Koukuista tuli yksi puolen kilon lurjus ja pilkkien tapahtumia oli muutamia. Myös kaiku oli testissä ensimmäistä kertaa saatuani normianturille telineen tehtyä. Malli on siis Lowrance X-4 Portable paketilla. Hyvin tuntui kaiku piirtävän ja asetuksiakin tuli kokeiltua erilaisia lähinnä herkkyyden säädöllä. Yhden kalankin se pohjaan piirsi, mutta tämä jäi samalla vain varovaiseksi tärpiksi. Ylös saakka saatiin kolme kalaa, joista kaksi tarrasi mamman kiiskisyöttiin ja yksi minun vastaavaan. Painoa näillä ei kuitenkaan ollut, kuin 310-400g väliin, mutta mukava ilta harjoitellessa.

Mamma ensimmäisten pilkkimateidensa kanssa. 400g ja 310g.

Sunnuntaina käytiin vielä päivällä kokeilemassa särkihommia uusien syöttien toivossa ja viitisenkymmentä kalaa sieltä nousikin navakan tuulen saattelemana. Markokin sai harjoitella herkistimellä pilkintää ja hyvinhän se tuntui onnistuvan. 

Tänään kävimme illasta pakkasen kirrattua lähes -15 asteeseen puolitoista tuntia kokeilemassa matikkahommia. Yhteen kalaan saldo jäi ja hiljaista tuntui olevan muilla reijillä. Mukavasti ennen tärppiä kaiku piirsi hyvän kuvan kalasta, joka jäi harmillisesti hieman vielä alle kilon, mutta ennätykseni parani kuitenkin lukemiin 970g kiiskisyötin avustamana. Nyt muutama päivä työhommia pätkittäin ja jos sitä sitten viikonloppuna starttailisi jo kisahommissa Raanulla uusin välinein.

Uusi pilkkimatikkarekordi 970g. Laiha on jokimatikka...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti